Desert prajitura cu crema de lamaie

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Apr 2018 | 4632 vizualizari

 

Pai da ca a vrut ea sa mi se impotriveasca, sa fie nabadaioasa, dar zic ca tot i-am dat de capat, ca ce e ea in fata mea sau invers.....pe principiul mi-a ramas krant de migdale si cineva vroia crema de lamaie, am zis sa vad ce iese.....deci e o chestie de duminica fara prea mare fasoane .....

 

INGREDIENTE

  • Blat ( tava 36/23 cm )
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Crema de lamaie
  • 1 plic cu crema de lamaie ( cu unt) Dr. Oetker
  • 250 g unt dulce cu 80% grasime
  • 250 ml lapte rece
  • Crema de frisca cu krant de migdale
  • 400 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 ml lapte dulce
  • 200 g krant migdale foarte fin
  • Sirop de zahar ars
  • 150 g zahar
  • 400 ml apa
  • Glazura
  • ciocolata topita
  • 2 linguri ulei
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lamaie:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina si nuca macinata. Am impartit compozitia in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi de blat. Tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia in tava si se niveleaza se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se lasa la racit cele 2 foi de blat.

Sirop. Caramelizam zaharul, tragem de pe foc si adaugam apa, atentie la aburi, apoi punem pe foc din nou sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Se lasa la racit.

Crema de lamaie. In vasul robotului se pune continutul plicului, se adauga laptele rece si untul moale, se mixeaza pana obtinem o crema omogena. 

Crema de frisca cu krant de migdale: Smantana dulce impreuna cu laptele se mixeza pana obtinem o frisca tare, apoi incorporam krantul de migdale.

Krantul se obtine din zahar caramelizat si migdale prajite, se lasa la racit apoi se marunteste cu ajutorul robotului.

Glazura: Topim ciocolata pe baie de abur apoi amestecam cu 2 linguri de ulei si glazuram prajitura

Asamblare : Dupa ce foile de blat sunt reci, la fel si siropul, se asaza pe un platou prima foaie se insiropeaza bine, apoi se intinde crema de lamaie, se pune deasupra a doua foaie de blat, se insiropeaza bine si se intinde crema de frisca cu krant. Se lasa 30 min la frigider, apoi se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somloi galuska